Pelargon (Pelargonium x hortorum)

 
 
 

Engelsk pelargon (Pelargonium domesticum)

Lavender Splash
Tony
Purple Majestic

Vi odlar även Engelska pelargoner som vi säljer under januari och februari. Engelsk pelargon är en blomrik krukväxt som blommar länge och ger en tidig vårkänsla i hemmet.

Historia

Pelargoner härstammar från Sydafrika och genom mångårigt förädlingsarbete har vi fått det stora utbud av sorter som finns i dag. Även i dag använder förädlarna ursprungssorter i förädlingen för att hitta nya sorter. En av de största förädlingssuccéerna de senaste åren är Calliope – Kärlekspelargon. Här har man genom att korsa en hängpelargon med en vanlig zonalepelargon fått det bästa från två världar. En djupröd hållbar blomma och ett starkväxande växtsätt. Pelargon är en väldigt populär inredningskrukväxt och det finns många samlare. De är vackra och färgrika i lerkrukor både inne i fönster, på verandor och balkonger. De är också mycket torktåliga och tål att stå i soliga sommarfönster som är för ljusa för många andra växter.

De nya interspecific pelargonerna är de bästa sorterna som kommit på länge inom pelargonfamiljen. De är växer mycket kraftigt, är blomrika och extra vädertåliga.

Sorten Caliente Pink var även årets pelargon 2016!

Calliope lavender rose
Calliope dark red
Caliente pink

Trädgårdsmästarens tips!

Pelargoner trivs i ljusa fönster eller utomhus i soliga och halvskuggiga lägen. De är lättskötta och torktåliga. Tänk på att plocka bort vissna blommor, då växer det snabbt fram nya knoppar. Pelargonen vill ha regelbunden vattning, med låt den torka upp mellan vattningarna. Komplettera med näringsvatten 1-2 gånger per vecka. Med regelbunden vattning och näring får du stora rikblommande pelargoner som blommar länge in på hösten. I vinterbonade, ljusa uterum kan de blomma även på vintern!

 
 
 
Facebook Twitter Google+
×

Logga in

×

Bli medlem i vårt nyhetsbrev!

Var först med att ta del av senaste nyheterna från oss.

Du kan avbryta ditt medlemskap närhelst du önskar.