AIKO – Kameliablommande azalea
AIKO

AIKO – Kameliablommande azalea

15 år av förädling, 22 st azaleaodlare och en investering av 9000 € senare visades AIKO för första gången på Blomsterutställningen Floralien i Gent 2010. Den vann pris som bästa Nyhet 2010! AIKO är en annorlunda och hållbar azalea som en revolutionerande nyhet i azaleans värld med sina dubbla blommor som små kameliablommor. Den presenterades på Rum & Trädgård på Kistamässan 2011.

AIKO är en sen vårazaleasort och för att garantera hög blomningskvalitet och lång hållbarhet finns de därför till försäljning tidigast i februari. Därmed kan du vara säker på att din vårazalea, med rätt skötsel, kommer att slå ut och blomma i flera veckor i ditt vardagsrum. Alla AIKO azaleor säljs enbart i sina unika och lätt igenkännbara silvergrå krukor – en kvalitetsgaranti på att det är en äkta AIKO som du håller i. Azaleor från AIKO finns i rosa, vitt och rött. Nu finns de äntligen på marknaden om än i begränsat antal i år nu i mars – så passa på!

AIKO – Kameliablommande azalea

För att lyckas med din AIKO azalea:

Placering

Ställ i fönster eller på ljust bord. En knoppig azalea kräver ljusare placering. Undvik starkt solsken.

Vattning

Vattna regelbundet. Häll ca 1 dl vatten i botten på ytterkrukan varje dag eller lite mer med 2-3 dagars mellanrum. Kontrollera att den inte står i vatten eller är våt före vattning. Azalean ska torka upp lite mellan vattningarna.

Näring

Ingen näring under blomningstiden.

Ta väl hand om din AIKO azalea så kommer du ha glädje av den under lång tid framöver!

- Maria Lundgren, Arvidssons i Fjärås AB
Facebook Twitter Google+
×

Logga in

×

Bli medlem i vårt nyhetsbrev!

Var först med att ta del av senaste nyheterna från oss.

Du kan avbryta ditt medlemskap närhelst du önskar.